28 Şubat 2020 Cuma | ||
09.00 - 09.30 | Kayıt | |
10.00 - 11.00 | Açılış – Müzik Dinletisi Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu (İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı, Sempozyum Başkanı) Prof. Dr. Ekin Akalan (İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı) |
|
10.45-11.00 | Kahve Arası | |
11.00 - 12.30 | 1. Oturum | Oturum Başkanı: Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu Dr. Öğr. Üyesi Nihan Çakır Biçer |
11.00 - 11.30 | Metabolik Sendrom Nedenleri: Sonuçları | Prof. Dr. Kubilay Karşıdağ |
11.30 - 12.00 | Metabolik Sendrom oluşumunda ve Önlenmesinde Beslenmenin Yeri | Prof. Dr. Gül Kızıltan |
12.00 - 12.30 | Diyet! Ama nasıl? | Dr. Öğr. Üyesi Tuba Kayan Tapan |
12.30 - 14.00 | Öğle Yemeği | |
14.00 - 15.30 | 2. Oturum | Oturum Başkanı: Prof. Dr. Fatma Çelik |
14.00 - 14.30 | Oksidatif stres ve metabolik sendrom | Prof. Dr. E. Damla Arısan |
14.30 - 15.00 | Metabolik sendrom çok mu erken? | Doç. Dr. Esra Papatya Çakır |
15.00 - 15.30 | Sarkopenik Obezite ve Beslenme Tedavisi | Dr. Öğr. Üyesi Gözde Arıtıcı |
15.30 - 16.00 | Kahve Arası | |
16.00 - 17.00 | 3. Oturum– Panel- | Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Batar, Dr. Öğr. Üyesi Nihan Çakır Biçer |
16.00 - 17.00 | Panel: Multidisipliner Bakış Açısıyla Vakalara Yaklaşım |
|
29.02.2020 Cumartesi | ||
09.30 - 11.00 | 1. Oturum | Oturum Başkanı: Prof. Dr. Uğur Günşen |
09.30 - 10.00 | Mikrobiyal Ekolojide Probiyotiklerin Yeri | Prof. Dr. Nüket Sivri |
10.00 - 10.30 | Akılcı probiyotik kullanımı | Prof. Dr. Uğur Günşen |
10.30 - 11.00 | Yeni nesil probiyotik adayları | Doç. Dr. Sine Özmen Toğay |
11.00 - 11.30 | Kahve Arası | |
11.30 - 12.30 | 2. Oturum | Oturum Başkanı: Prof. Dr. Kamil Bostan |
11.30 - 12.00 | Probiyotiklerin antibiyotik direnci | Prof. Dr. Ali Aydın |
12.00 - 12.30 | Probiyotikler ve adezyon özellikleri | Prof. Dr. Şebnem Harsa |
12.30 - 13.30 | Öğle Yemeği | |
13.30 - 14.30 | 3. Oturum | Oturum Başkanı: Prof. Dr. Betigül Öngen |
13.30 - 14.00 | Probiyotiklerin yolculuğu- rekabeti | Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu |
14.00 - 14.30 | Probiyotiklerin metabolik sendromla ilişkisi | Prof. Dr. Murat Baş |
14.30 - 15.00 | Kahve Arası | |
15.00 - 17.00 | 4. Oturum – Panel- | Moderatör: Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu |
15.00 - 17.00 | Panel: Pre-Probiyotik yönüyle geleneksel/fonksiyonel gıdalar |
|
17.00 | Kapanış |