Skip to main content

Kültür'de Beslenme Günleri III Bilimsel Program

Yaşam Döngüsünde Beslenme: Metabolik Sendrom ve Probiyotikler Sempozyumu

Program
Kültür’de Beslenme Günleri-III Yaşam Döngüsünde Beslenme: Metabolik Sendrom ve Probiyotikler Sempozyumu
28 Şubat 2020 Cuma
 09.00 - 09.30  Kayıt
 10.00 - 11.00  Açılış – Müzik Dinletisi
Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu (İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı, Sempozyum Başkanı)
Prof. Dr. Ekin Akalan (İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı)

10.45-11.00 Kahve Arası
11.00 - 12.30 1. Oturum Oturum Başkanı: Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu Dr. Öğr. Üyesi Nihan Çakır Biçer
11.00 - 11.30 Metabolik Sendrom Nedenleri: Sonuçları Prof. Dr. Kubilay Karşıdağ
11.30 - 12.00 Metabolik Sendrom oluşumunda ve Önlenmesinde Beslenmenin Yeri Prof. Dr. Gül Kızıltan
12.00 - 12.30 Diyet! Ama nasıl? Dr. Öğr. Üyesi Tuba Kayan Tapan
12.30 - 14.00 Öğle Yemeği
14.00 - 15.30 2. Oturum Oturum Başkanı: Prof. Dr. Fatma Çelik
14.00 - 14.30 Oksidatif stres ve metabolik sendrom Prof. Dr. E. Damla Arısan
14.30 - 15.00 Metabolik sendrom çok mu erken? Doç. Dr. Esra Papatya Çakır
15.00 - 15.30 Sarkopenik Obezite ve Beslenme Tedavisi Dr. Öğr. Üyesi Gözde Arıtıcı
15.30 - 16.00 Kahve Arası
16.00 - 17.00 3. Oturum– Panel- Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Batar, Dr. Öğr. Üyesi Nihan Çakır Biçer
16.00 - 17.00 Panel: Multidisipliner Bakış Açısıyla Vakalara Yaklaşım
  • Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Garipoğlu
  • Doç. Dr. Esra Papatya Çakır
  • Dr. Dyt. Beyza Eliuz Tipici
  • Dr. Öğr. Üyesi Adnan Apti
29.02.2020 Cumartesi
09.30 - 11.00 1. Oturum Oturum Başkanı: Prof. Dr. Uğur Günşen
09.30 - 10.00 Mikrobiyal Ekolojide Probiyotiklerin Yeri Prof. Dr. Nüket Sivri
10.00 - 10.30 Akılcı probiyotik kullanımı Prof. Dr. Uğur Günşen
10.30 - 11.00 Yeni nesil probiyotik adayları Doç. Dr. Sine Özmen Toğay
11.00 - 11.30 Kahve Arası
11.30 - 12.30 2. Oturum Oturum Başkanı: Prof. Dr. Kamil Bostan
11.30 - 12.00 Probiyotiklerin antibiyotik direnci Prof. Dr. Ali Aydın
12.00 - 12.30 Probiyotikler ve adezyon özellikleri Prof. Dr. Şebnem Harsa
12.30 - 13.30 Öğle Yemeği
13.30 - 14.30 3. Oturum Oturum Başkanı: Prof. Dr. Betigül Öngen
13.30 - 14.00 Probiyotiklerin yolculuğu- rekabeti Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu
14.00 - 14.30 Probiyotiklerin metabolik sendromla ilişkisi Prof. Dr. Murat Baş
14.30 - 15.00 Kahve Arası
15.00 - 17.00 4. Oturum – Panel- Moderatör: Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu
15.00 - 17.00 Panel: Pre-Probiyotik yönüyle geleneksel/fonksiyonel gıdalar
  • Prof. Dr. Kamil Bostan
  • Prof. Dr. Ali Aydın
  • Dr. Öğr. Üyesi Sezen Sevdin
17.00 Kapanış